سرپرست سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد:
ضرورت تدوین برنامههای بلندمدت برای جامعه عشایری مبتنی بر دانش و مشارکت مردمی
سرپرست سازمان امور عشایر ایران بر ضرورت تدوین برنامههای بلندمدت مبتنی بر دانش و مشارکت مردمی با تمرکز بر توسعه پایدار و جلب اعتماد جامعه عشایری تاکید کرد و گفت: برنامهریزی های بلندمدت و جلب اعتماد عشایر از اولویتهای سازمان است.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند در مجمع عمومی عادی سالانه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری در مشهد، هدف مشترک سازمان امور عشایر، تعاونیهای عشایری و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری را خدمترسانی صادقانه و مستمر به جامعه عشایری ذکر کرد و گفت: تنها با رعایت قوانین، آیندهنگری، مشارکت مردمی و ارتقای بهرهوری است که میتوان آیندهای بهتر برای جامعه عشایری کشور ترسیم کرد.
وی با بیان این که منابع مالی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری، بیتالمال و متعلق به مردم است، بر برنامهریزی مبتنی بر دانش تاکید کرد و افزود: باید سرمایهگذاریها بر پایه دانش، مطالعه، نیازسنجی و شناخت مزیتهای نسبی انجام شود چراکه در غیر این صورت سرمایهگذاریها ناپایدار خواهند بود.
میرزاوند به ضرورت تقسیم وظایف میان دولت، تعاونیها و صندوقها اشاره کرد و با بیان این که دولت باید نقش سیاستگذار، تسهیلگر و ناظر را ایفا کند نه اینکه وارد اجرا یا تجارت شود، گفت: در دولت چهاردهم همه نقشها روشن است و از خلط مسئولیتها پرهیز خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم اعتمادسازی میان جامعه عشایری، اظهار کرد: اگر مردم به ما اعتماد نداشته باشند، هیچ برنامهای به نتیجه نخواهد رسید، از اینرو لازم است برای جلب مشارکت مردم، با اعتمادسازی، برنامهها را با مشارکت مردمی پیش بیریم.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به دیدار خود با استاندار خراسان رضوی، از طرحهایی همچون کشت فراسرزمینی، واردات نهادههای دامی و تولید گوشت قراردادی به عنوان فرصتهایی برای توسعه جامعه عشایری نام برد.
وی با اشاره به چالشهای حوزه انرژی در جامعه عشایری، بر لزوم توجه به انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی تأکید کرد و آن را راهکاری برای کاهش آسیبپذیری، افزایش پایداری و کاهش اتلاف انرژی در مناطق عشایری دانست.
میرزاوند با تاکید بر لزوم نگاه آیندهنگر در سیاستگذاریها، گفت: اگر بخواهیم تمام عشایر را از برق بهرهمند کنیم، با شرایط فعلی، تحقق این هدف دههها زمان میبرد از اینرو باید با آسیبشناسی وضعیت موجود، در این خصوص برای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برنامهریزی کنیم.
وی همچنین با هشدار نسبت به تبعات تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای پیدرپی، ضرورت برنامه ریزی برای مدیریت بحران و مقابله با خشکسالی را مورد تأکید قرار داد و گفت: جامعه عشایری، مردمانی مولد، مؤمن، مقید و بهرهور هستند که حفظ سبک زندگی آنان از نظر پدافند غیرعامل، امنیت غذایی، مرزداری و میراث فرهنگی دارای اهمیت زیادی است.